Licht in de nacht 

Licht in de nacht

Bestel nummer: ECC17.1102.02
Product: Bladmuziek
Verschenen in magazine nr.: 36
Auteur(s): Paul Wright and Lisa Shipman
Arrangement: Bradley Knight
Vertaling door: Teo Hoogendijk
Taal: 02-Nederlands
Andere taal e/o producten: Oh Holy Night
Thema: Christmas
Stemmen: SATB/Solo
Geschikt voor: Jongerenkoor
Moeilijkheidsgraad: moderately
Bladmuziek: Vocal, piano & rhythm
Stijl: Gospel ballad
Copyright: 1999 Universal Music – Z Songs/Praisesong Music/Small Stone Media bv, Holland / Jorcher Music
Het was een nacht als alle andere nachten. Er was niets dat erop wees dat er iets bijzonders zou gebeuren, totdat de duisternis gevuld werd met een hemels licht en het loflied weerklonk. Zo werd deze nacht een heilige nacht. Wij mogen ons aansluiten bij het engelenkoor en samen lof, eer en aanbidding brengen aan de Koning der Koningen. Een heerlijk gospel arrangement van dit geweldige lied! Kerst: Heel de schepping stond verwonderd door de glorie van dit kind. Hij werd geboren om onze zonden weg te nemen. Val neer op je knieën en luister naar het lied van de engelen dat weerklinkt in de heilige nacht.

Recensie in Vocaal juni 2022:
Het lied Oh Holy Night is een echte kerst klassieker. Een lied dat zorgt voor herkenning bij zowel de zangers als de luisteraars. Maar Paul Wright en Lisa Shipman verrassen de luisteraar met hun uitvoering, waar Bradley Knight een prachtig koorarrangement van schreef. Het lied begint als een prachtige ballad met een tenor, waarna het koor het unisono van de solist overneemt. Na een modulatie neemt een alt solist het lied over en deze brengt het lied richting een groot vierstem- mig refrein. Als luisteraar word je heerlijk in het lied meegezogen. Je voelt de opbouw richting een lange bridge met een a capella koor waar de verschillende stemmen het O Holy Night als een echo laten klinken. Net wanneer je als luisteraar snapt wat er gebeurt, draait het lied opeens helemaal om en klinkt het ‘Fall On Your Knees, O hear the angels voices’, waarna het lied wordt voortgezet met een soort free-worship en het lied toewerkt naar de grote apotheose.

Niet het makkelijkste lied om te zingen. Je hebt twee goede solisten nodig, maar voor het (gospel)koor dat wel van een vocale uitdaging houdt, een absolute toevoeging voor het kerstrepertoire én een prachtig cadeautje voor het publiek tijdens je kerstconcert. Het lied is te bestellen via koormuziek.nl en mocht je als koor niet beschikken over een band of pianist, is er ook een begeleidingstrack van het lied beschikbaar.
Prijs: €2,50

Kies product
Fragment beluisteren
Download zichtexemplaar
Download de tekst
Voeg aan wenslijst toe

Gerelateerde producten

Beoordeel dit lied





Hoeveel sterren geeft u dit lied?


Stem!


Andere muziekliefhebbers bekeken ook