Meld misbruik!

Uw koor heeft legaal muziekgebruik hoog in het vaandel. Een flink deel van het koorbudget wordt besteed aan de aanschaf van bladmuziek. Hoe frustrerend is het dan om met koren in aanraking te komen die het niet zo nauw nemen en hun mappen vol met illegale kopieŽn hebben.

De klachten over illegaal muziekgebruik via internet, in de concertzaal of anderzijds bestaan al jaren. De VMN(*) wil graag de klachten inventariseren en, waar mogelijk, bundelen, zodat een plan van aanpak kan worden ontwikkeld.

Wanneer u specifieke voorbeelden van illegale bladmuziekverspreiding tegenkomt, kunt u deze melden via het contact formulier van de VMN.

(*) VMN
De VMN is de brancheorganisatie voor (blad)muziekuitgevers en handelaren in Nederland. Zij behartigt de belangen van deze ondernemers en geeft haar leden voorlichting en advies op juridisch-, fiscaal- en economisch gebied. De VMN onderhoudt contacten met Buma Stemra en andere entertainment organisaties en voert promotie voor een rechtvaardig auteursrecht bij overheid en media.