I will carry you (Aas) 

I will carry you (Aas)

Bestel nummer: gmc1610-01D
Product: Bladmuziek
Auteur(s): Tore W. Aas
Arrangement: Tore W. Aas
Taal: 01-English
Thema: Algemeen
Stemmen: Solo / SATB
Geschikt voor: Jongerenkoor / Gemengdkoor
Bladmuziek: Vocal, rhythm
Tempo: kw=60
Stijl: Gospel ballad
Copyright: 2022 TAMU.(adm. by Smallstonemediasongs.com)
Recensie in Vocaal:
Onlangs bracht het Oslo Gospel Choir (OGC) een nieuw werk uit: ‘I will carry you’. Het heeft een heldere couplet-refrein structuur waarin een leadsinger, een alt, de coupletten voor haar rekening neemt en het SATB-koor de refreinen zingt. Op een opname die op Spotify te beluisteren is, en in de clip die op YouTube te zien is, valt te horen dat de leadsinger over het tweede refrein kan improviseren. Deze improvisatie is – zoals het woord eigenlijk al zegt – niet uitgeschreven. Krachtig aan de opnamen die te vinden zijn, is de sterke tekstbeleving van de muziek.

In 1988 startte componist/dirigent Tore Aas het Oslo Gospel Choir. Ruim dertig jaar later heeft dit Noorse koor 25 albums geproduceerd en hier meer dan 1,5 miljoen exemplaren van verkocht. Het is daarmee een van de meest succesvolle koren van Europa.

Het succes van het Oslo Gospel Choir (OGC) kwam aanvankelijk voort uit het feit dat deze muziek uniek was voor Europa. Uiteraard was zogenaamde ‘black gospel’ wel bekend. Het zingen van deze muziek door witte mensen doet echter vaak wenkbrauwen fronsen omdat het uitvoeren van black gospel vraagt om specifieke kennis van de uitvoeringspraktijk. De muziek van het OGC ligt daarentegen dichterbij de Europese koor- en popmuziektraditie. De muziek is daarbij goed zingbaar voor een grote groep koren.

Prijs: €1,75

Kies product
Fragment beluisteren
Download zichtexemplaar
Voeg aan wenslijst toe

Beoordeel dit lied

Hoeveel sterren geeft u dit lied?


Stem!


Andere muziekliefhebbers bekeken ook