Kerstcantate (orig. toonsoort) 

Kerstcantate (orig. toonsoort)

Bestel nummer: MM2880
Product: Bladmuziek
Auteur(s): Jan Mulder
Arrangement: Jan Mulder
Eerste regel: Het volk dat in duisternis wandelt
Taal: Nederlands
Andere taal e/o producten: Cantate 1 toon lager
Thema: Christmas
Stemmen: SATB/Solo
Geschikt voor: Gemengdkoor
Moeilijkheidsgraad: Moderately Easy
Bladmuziek: Boekje, 27 pagina's. Vocal, piano en fluit
Copyright: Miller Music. Exploitatie Koormuziek.NL
Kerstcantate Jan Mulder SATB, sopraan(solist), fluit en orgel/piano

Recensie in Vocaal juni 2022

Praktisch iedereen is wel bekend met de musicus Jan Mulder. Deze succesvolle pianist/ componist werkt sinds 2007 in de Verenigde Staten. Hij heeft al vele cd-uitgaven op de markt gebracht in samen- werking met diverse orkesten. We kennen hem dan ook vooral als arrangeur/componist van welluidende melodieën. Zijn muziek heeft raakvlakken qua stijl met hetgeen Louis van Dijk en Dick Bakker in de jaren 80’ onder de titel Musica di Gloria deden met geestelijk repertoire.

Minder bekend is het feit dat Mulder ook een mooie compacte kerst- cantate schreef in negen delen. Hij deed dit in 2004 toen hij nog actief was als dirigent van diverse koren. De cantate beschrijft het kerst- verhaal in notendop. De Nederlandse teksten zijn eigenlijk recht- streeks afkomstig uit het kerstevangelie. Bekende zinssneden als ‘weest niet bevreesd’ (de Engel uit het verhaal) en ‘Eer zij God in de hoge’ (Engelenzang) passeren de revue. De begeleiding van deze kerstcantate kan op orgel of piano worden uitgevoerd. Er zijn overigens ook diverse strijkersbegeleidingen in omloop waarbij vier strijkers kunnen worden toegevoegd.

De moeilijkheidsgraad is aan de eenvoudige kant zonder dat het werk aan kwaliteit inboet. Prettig is het feit dat de cantate zeer to the point is. Bovendien is het handig te weten dat er ook een uitgave is die een halve toon lager staat genoteerd. Daarmee komt het werk ook binnen bereik van koren die moeite hebben met erg hoge partijen. De duur van de cantate is ongeveer 10 minuten.
Prijs: €7,95

Kies product
Download zichtexemplaar
Voeg aan wenslijst toe

Beoordeel dit lied

Hoeveel sterren geeft u dit lied?


Stem!


Andere muziekliefhebbers bekeken ook